Fenntarthatósági Témahét 

 

Iskolánkban idén is megrendezésre került az országosan is ismert Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében a gyerekek rengeteg érdekességet megtudhattak Földünkről és annak élővilágáról. Gábor István tanár úr izgalmas kísérletekkel mutatta be, hogy a környezeti szennyezések hogyan károsíthatják az élővilágot (pl.: savas esők hatása) A fenntarthatóság-téma keretében szó esett még az ENSZ által nemrégiben kitűzött célokról, melyekhez kapcsolódó plakátokat is készítettek csoportban a gyerekek. Megvitattuk közösen ezek jelentőségét is.

Tamás Péterné

7-8. osztály

3-4. osztály

 

FOGYASZTÓI TUDATOSSÁGRA NEVELŐ ISKOLA

 
 
 
(az alábbi linken megtekinthető a Kölcsey Televízió által készített beszámoló)

kolcseytv.hu/fogyaszto-tudatossagra-neveles/

 
 

Újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei oktatási intézmény kapott Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet, így már négy intézmény büszkélkedhet ezzel az elismeréssel a megyében.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól azok az intézmények kaptak ilyen címet az elmúlt két évben, amelyek többek között a tudatos internethasználatot és a pénzügyi ismereteket is beillesztették az oktatásba. A Szabolcs megyei Magy általános iskolája a harmincnyolcadik intézmény, amelyik fogyasztói tudatosságra nevel.