Magyi gyerekek Budapesten

 

 

Az alábbi linkre kattintva tekintheti meg a kirándulásró készült videót,
melyet a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata tett közzé:
 
 
 

Intézményünk 2012 óta áll a Hit Gyülekezete fenntartásában, azóta kiemelt figyelmet fordít a fenntartó a településen felnövekvő gyermekek hátránykompenzációjára. Ezt a célt szolgálta a 2019. május 5. napjára szervezett budapesti kirándulás is. Horváth András Oktatási Főigazgató Úr szándéka az iskola átvétele óta az, hogy minden magyi gyerek az iskolai tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson Budapestre, megismerkedni hazánk fővárosával, történelmi nevezetességeivel. A Szeretetszolgálat munkatársai több alkalommal és többféle módon segítették már a magyi gyerekeket. A mostani kezdeményezés kettős célt ért el. Az intézmények közötti szakmai együttműködés erősödött, valamint a tanulók ismeretei, látószöge nőtt. Köszönjük a meghívást a Bornemisza Iskolába, köszönjük a Száva utcai intézményegység vezetőjének Hack Andreának a kedves vendéglátást. Az ottlétünk alatt azt éreztük, hogy vendégségben vagyunk, minden felnőtt és minden gyerek szeretettel fordult felénk. Az iskolai foglalkozásokon, a közös tevékenységeken tanulóink szívesen vettek részt, tudásuk gyarapodott. Köszönjük Pécsi Tibor tanár úrnak, hogy a délutánt velünk töltötte, szaktudása legjavát adva kalauzolt végig minket Budapest nevezetességein. Köszönjük Kovács Sándor elnök úrnak és segítőinek, hogy a magyi „delegáció” ellátogathatott a magyar törvényhozás helyszínére, a Parlamentbe. Példaértékű az az összefogás, ami által a kirándulás létrejött! A megvalósult esemény is igazolja az egész település előtt, hogy jó döntés volt a Hit Gyülekezetére bízni a település egyetlen intézményét, amely kis híján megszűnt. Munkájukra, szolgálatukra Isten gazdag áldását kívánva,tisztelettel:

Pappné Turik Tímea
a Palásti László Általános Iskola és Óvoda igazgatója
 
 

Kótya-vetye

Iskolánk valamint a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

közös "Tudatos fogyasztói magatartásra nevelés" programjának kisfilmje.

 

www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=2bpS43G8N7w

 
 

Pedagógus Szolgálati Díj

A Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 65.§ (1.a) bekezdés  szerint az intézmény vezetője a pedagógus munkavégzésének színvonalát, munkateljesítményét kompetencia- és teljesítménylapú értékelési rendszer alapján értékeli, minősíti.

A kompetencia- és teljesítmény alapú értékelési rendszer keretében az intézmény vezetője a tanórákon folyamatosan színvonalas teljesítményt nyújtó, illetve az ehhez közvetlenül kapcsolódó tevékenységeket magas szinten ellátó pedagógus részére jutalmat állapíthat meg.

2018 szeptemberétől – a nevelőtestület javaslatát figyelembe véve - Király Istvánné részesült Pedagógus Szakmai Díjban, melyet a fenntartó nevében Pappné Turik Tímea - intézményvezető - adott át.

Gratulálunk!

 

www.facebook.com/palasti.iskola/

 

 

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő címet kapott a
Palásti László Általános Iskola és Óvoda

A díjátadó ünnepségen a Kölcsey Televízió által Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár asszonnyal készített riport az alábbi linken érhető el.

 

kolcseytv.hu/fogyaszto-tudatossagra-neveles/

 
 

Újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei oktatási intézmény kapott Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet, így már négy intézmény büszkélkedhet ezzel az elismeréssel a megyében.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól azok az intézemények kaptak ilyen címet az elmúlt két évben, amelyek többek között a tudatos internethasználatot és a pénzügyi ismereteket is beillesztették az oktatásba. A szabolcs megyei Magy általános iskolája a harmincnyolcadik intézmény, amelyik fogyasztói tudatosságra nevel.

 

fogyasztovedelem.kormany.hu/node/31999

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium beszámolója
 
 
 

A Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Palásti László Általános Iskola és Óvoda 2018. február 22-én Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerő címben részesült. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Pappné Turik Tímea intézményvezető asszony részére ünnepélyes keretek között.

 

Az átadón intézményvezető asszony bemutatta a Magy községi Palásti László Általános Iskola és Óvoda fogyasztói tudatosság növelése érdekében végzett munkáját, amely során kiemelten figyelnek a diákok tudatos pénzügyi szemléletének kialakítására, a fenntartható fogyasztásra, valamint az internetes vásárlással kapcsolatos lehetőségekre és veszélyekre. Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár asszony beszédében elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016-os tanévtől kezdve azokat az oktatási intézményeknek adja át a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerő címet, akik valamilyen módon beillesztik a fogyasztóvédelmi ismeretek átadását, fogyasztói tudatosságra nevelést a tanórákba. A Palásti iskola országosan a 38. oktatási intézmény, aki elnyerte a Fogyasztói tudatosságra nevelő címet. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 4. iskolaként kapta meg a díjat.


Az ünnepélyes átadón Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr elismerően beszélt az iskola szemléletformáló és gyakorlatias nevelési munkájáról, valamint a helyi közösség tudatosságának fontosságáról.

Czirják István Magy község polgármestere felidézte az iskola történetének kihívásait, valamint gratulált az intézmény valamennyi pedagógusának és diákjainak az elért eredményhez.
Az átadó a Palásti László Általános Iskola és Óvoda tánccsoportjának műsorával zárult.

 

A Szabolcs Online is beszámolt sikerünkről

www.szon.hu/tudatos-fogyasztokat-nevelnek/3784284

 

Évnyitó ünnepség, a tanév első napja

 

Újdonságok

Vidámság és Derű a Palásti László Általános Iskolában

2014.09.05 12:26
Vidámság és Derű a magyi óvodásoknak és iskolásoknak   Szeptember elseje. Ezt a napot a...

Tanévnyitó ünnepség

2014.09.05 11:52
Tanévnyitó ünnepség a Palástiban   Szeptember 1-jén, ahogy szerte az országban, a mi...

"Hívogat az iskola..."

2014.08.28 10:50

"Klímaőrjárat" környezetvédelmi verseny

2014.06.10 11:05
Klímaőrjárat elnevezésű országos vetélkedőn indult 3 fős csapatunk (Fazekas Stella, Papp Barbara,...

Gyermekfesztivál Baktalórántháza

2014.05.27 14:25
Lehet jobb a gyermekeknek a Baktalórántházi Kistérségben Program!   Május 24-én negyedik...

Sztárai szülinap

2014.04.09 14:41
2014. április 4. Felejthetetlen nap kis iskolánk életében. E nap hajnalán felkerekedett egy...

Óvodai beiratkozás

2014.04.01 14:18
A Palásti László Általános Iskola és Óvodában a 2014/2015. nevelési évre az óvodai beiratkozás...

Óvodaválasztás előtt...

2014.03.28 14:12
Kedves Olvasó! Talán gyermeke óvodaválasztása előtt nézegeti honlapunkat és keres gyermekének...

Iskolai beiratkozás

2014.03.28 11:13
          1103 Budapest, Gyömrői út 69.  Tel:...

Újrapapír Nap

2014.03.24 15:28
A Humusz Szövetség pályázata: Az Újrapapír Világnapja Az Újrapapír Nap alkalmából óvodánk  és...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>