Sportélet

Iskolánk tanulói életében igen fontos szerepet játszik a mozgás. Minden olyan lehetőséget megragadnak, ami mozgásra ad okot.

A tanórák keretén belül bevezetésre került a mindennapos testnevelés. Így az 1-2., 5-6. évfolyamon már heti 5 órában folyik az oktatás.

A többi gyerek számára is biztosítjuk az örömteli mozgást, amely két iskolai sportkör keretén belül valósul meg. Az alsó tagozatosok atlétika, míg a felső tagozatosok futballedzésen vehetnek részt.

Kölyökatlétikai programjához is bekapcsolódunk, ami a mindennapi testnevelés keretében az általános iskola alsó tagozatán kerül bevezetésre. Így iskolánk igen értékes eszközcsomag birtokába jut, mely a gyerekek oktatásának színvonalát emeli, színesíti.

Eseménynaptár

  • IX.21. „Ráhangoló” rendezvény

2013. szeptember 21-én, Baktalórántházán a Városnapi Kulturális Kavalkádon vettünk részt tanulóinkkal. Kerekes székes akadálypályán, kerekes székből kosárra dobással, különleges kerékpárokkal versenyezhettek. Ezáltal empatikusabbá váltak sérült embertársaik iránt.

  • X. 11. MDSZ által

Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben is felhívással fordult a magyarországi köznevelési intézményekhez, hogy vegyenek részt a Magyar Diáksport Napján.

Iskolánk ebben az évben először tett eleget ennek a felhívásnak. Mivel első alkalommal került sor erre a rendezvényre intézményünkben izgalmas előkészület előzte meg. 120 percet töltöttek mozgással kicsik és nagyok egyaránt. A megvalósult programmal 15.000 Ft-os sportvásárlási utalványt nyert iskolánk. A mozgásos program annyira tetszett, hogy tavasszal újra megrendezésre kerül.

  • TANAK őszi atlétikai verseny

Iskolánkból már több alkalommal jutottak el diákjaink az Országos versenyre is ahol igen eredményesen szerepeltek. (I., IV., V. helyezés)

Idén 2 tanulóval vettünk részt az őszi fordulón.

Szűcs Vivien II, III. helyezést ért el. 200 méteres síkfutásban és távolugrásban.

László Gábor III. helyezést ért el. 100 méteres síkfutásban és távolugrásban.

  • Őszi futball bajnokságon foci csapataink vettek részt tankerületi illetve a Bethlen iskola tornáin.
  • December 12. Mikulás kupa

Röplabdás lánycsapatunk igen eredményesen szerepelt ezen a tornán.

Szervezett formában 7. 8.-os tanulóink eljutottak a nyíregyházi jégpályára, ahol először húzhattak korcsolyát a lábukra.

  • Március 7-9-én rendezték meg az országos röplabda tornát, melyen iskolánkat egy tanuló képviselte.
  • Március 18. Mezei futó verseny Napkor

A napkori erdei iskola csodálatos környezetében megrendezett versenyen 7 tanulóval vehettünk részt. III. korcsoportos fiúk közül Tóth Ádám 1. helyezést ért el, így tovább jutott a megyei döntőbe.